Sådan "køber" du anmeldelser

et tidligere indlæg har vi gennemgået retningslinjerne for, hvad sælgere ikke må, når de beder deres kunder om customer reviews. Amazon er udførlige i at beskrive, at det er absolut forbudt at betale sine kunder for disse. Men…

Der er én undtagelse.

 

Amazon Vine Program

Amazon Vine Program er et redskab, du kan gøre brug af, hvis du er Brand owner og gerne vil have flere og hurtige produktanmeldelser. 

Amazon inviterer særligt udvalgte kunder til at deltage i Vine programmet. Disse kunder modtager de tilmeldte produkter gratis under forudsætning af at de skriver en ærlig anmeldelse af produktet.

Deltagerne i Amazon Vine er særligt udvalgt på baggrund af deres engagement på platformen. De bliver hovedsageligt valgt, fordi andre kunder har fundet deres anmeldelser hjælpsomme. Kunder, der gentagende gange skriver hjælpsomme anmeldelser og udviser en form for ekspertise, er mest tilbøjelige til at blive udvalgt. Amazon har desuden stramme kriterier for, hvilke produkter der kan deltage i programmet. 

Hvis du vil læse mere om de forskellige kriterier og processen bag, kan du klikke her.

Igen er fordelene, at du har mulighed for at samle anmeldelser fra brugere, som Amazon allerede har vurderet til at være troværdige. Anmeldelserne er vigtige for din placering og derfor også for dit salg. 

Men husk altid, at hvis du vil betale folk for at anmelde dine produkter, skal du altid gå igennem de lovlige kanaler. At gøre det udenom Amazon kan få store konsekvenser, hvis det bliver opdaget af Amazon.

Vi hjælper dig gerne med at tilmelde dig til Vine programmet – det kan være den helt rigtige måde at komme godt i gang på.