FBA-Beregner

Hvad koster det at sælge på Amazon?

Modellen er et redskab til beregning af dækningsbidraget for et enkelt produkt ved salg gennem FBA (Fullfillment by Amazon) på Amazon, hvor der følger en række omkostninger med.

Lageromkostninger

Ved placering af dine produkter i et af Amazons fulfillment centre skal du betale et beløb pr. kvadratmeter plads som du optager på lageret. Beløbet er sæsonbestemt, hvor det er billigere i perioden januar til september og lidt dyrere fra oktober til december. Lageromkostningerne i modellen vil svinge alt efter valget af ”Dit produkts størrelse”.

Leveringsomkostninger

Alt efter produktets mål og vægt koster det et beløb for at få Amazon til at sende dit produkt ud til dine kunder.

Amazon Fee

Ved salg gennem Amazons platform kræver Amazon 15% af produktets salgspris som provision.

VAT (Value Added Tax)

Udlandets svar på moms. Hvis du sælger i udlandet anbefales det at anskaffe sig et udenlandsk VAT-nummer for det pågældende land, da momsen i udlandet oftest er lavere i landet end den danske moms sats (25%), som du ellers vil skulle betale

Returnering

Fordelen ved at gøre brug af Amazons FBA-service er, at du som sælger ikke behøver at stå for returordrer. Amazon står for hele processen mod at du som sælger betaler et mindre beløb. Beløbet pålægges alle returvarer, hvor Amazon tilbyder gratis levering, samt de produkter som falder inden for kategorierne; tøj, ure, smykker, sko, håndtasker, solbriller, og bagage. Beløbet er det samme som leveringsomkostningerne, som er fremvist i beregneren.

Vælg det land du ønsker at sælge i

Forbehold

Modellen er et retningsangivende estimat af de omkostninger, som måtte opstå ved salg gennem FBA. Priserne er sidst opdateret september 2018.  

Modellen er kun beregnet på nationalt salg fra det pågældende Fulfillment center.    

Omkostninger ved placering af produkter i et af Amazons Fulfillment centre afregnes på månedsbasis og ud fra pladsvolumen som produkterne optager. Priserne er sæsonbestemte, hvor ovenstående model bygger på et vægtet gennemsnit af omkostningerne gennem et år. En mere præcis omkostningsstruktur ved salg gennem FBA kan opnås ved at kontakte Amazon.

Hvis dit produkt er større end 120 x 60 x 60 cm bedes du kontakte Amazon for at få et mere retvisende beløb for lageromkostninger.  

Hvis du ikke har et VAT-nummer i det pågældende land, vil du skulle betale dansk moms frem for lokal moms.  Modellen tager ikke forbehold for omkostninger ved retur, da det afhænger af den pågældende branche.    

Modellen tager ikke højde for omkostninger forbundet med at sende varerne ned til Amazons Fulfillment centre.  Modellen inkluderer ikke omkostninger for øget markedføring via Sponsored Product Campaigns (SPC)

Kontakt os for at høre mere om Amazon