Fremtiden findes på Amazon

I Danmark handler vi oftest gennem butikkernes egne hjemmesider, hvorfor kun en lille del af vores online køb sker gennem større e-handelsplatforme. Primært skyldes det at fænomenerne som fx eBay, Alibaba, Tao Bao, og Amazon ikke rigtig har gjort sit indtog på det danske marked. Endnu…

Hvis vi kigger syd for grænsen er det et helt andet billede vi ser. I lande som Tyskland, Frankrig, England og Spanien gør man stort brug af store e-handelsplatforme som Zalando og Amazon til at foretage sine indkøb; om det er dagligvare, julegaver eller møbler.

I Danmark ligger er Amazon som en af de tre mest sælgende sites – hvilket er bemærkelsesværdigt, når Amazon stort set ikke laver nogen former for markedsføring og ikke har et site på dansk.

Amazon sidder på ca. 30% af al onlinehandel i Tyskland og Frankrig. I Storbritannien udgør de ”kun” 25% af e-handelsmarkedet. Umiddelbart ville man tro at de store markedsandele lå forholdsvis fast og med begrænset vækst, men det er ikke tilfældet. I Tyskland steg Amazons markedsomsætning fra 2015 til 2016 med 20% (11,8 milliarder dollars til 14,1 milliarder dollars). Og Amazon ser ikke ud til at sænke farten eller ambitionerne.

Udviklingen har betydet, at det danske marked er begyndt at reagere på, at større spillere langsomt tager markedsandele. Dansk Supermarked frygter Amazons indtog så meget, at de taler for et samlet modsvar fra dansk nethandel, ved at samle det under et tag.

Hos be-ahead er vores tilgang ikke, at de store salgsplatforme skal ses som en trussel for danske virksomheder, men nærmere som en mulighed for at vokse og gå ind på et langt større marked med Amazon som salgskanal. Det betyder ikke, at du skal lukke dine nuværende salgskanaler. Du skal i højre grad undersøge om Amazon ikke giver dine produkter mulighed for at øge din omsætning og nå nogle kunder som du aldrig ville kunne nå via din nuværende salgsstrategi.  Ved at oprette dine produkter på Amazon, får du med et enkelt klik adgang til 340 millioner online købere bare i Europa. 

Fremtiden findes på Amazon.