Undtagelsen, der bekræfter reglen: Sådan betaler du for anmeldelser på Amazon

et tidligere indlæg har vi gennemgået retningslinjerne for, hvad sælgere ikke må, når de beder deres kunder om customer reviews. Amazon er udførlige i at beskrive, at det er absolut forbudt at betale sine kunder for disse. Men…

Der er én undtagelse. Faktisk 2.

De kommer her:

Early Reviewer Program

Hvis du sælger på det amerikanske marked, har du muligheden for at deltage i Amazons Early Reviewer Program. På den ene side giver programmet kunderne en mulighed for at afprøve produkter tidligere end andre til gengæld for at give sælgeren feedback. På den anden side får sælgeren mulighed for at indsamle anmeldelser, inden der rent faktisk er foretaget et salg. Som vi har skrevet det før, er anmeldelser afgørende for din succes som sælger på Amazon. Derfor kan det være en god idé at skaffe reelle produktanmeldelser gennem Early Review Program for at komme godt fra start.

Der er dog en række kriterier, du og dit produkt skal opfylde, før du kan deltage i programmet. For det første koster det $60 for hver SKU, du tilmelder programmet. Du kan ikke trække din SKU tilbage, når den først er tilmeldt. Produktet vil automatisk være en del af programmet i et år, eller indtil produktet har opnået 5 customer reviews. Dertil kommer, at produktet skal have en mindsteværdi på $15.

Der er altså både fordele og ulemper ved denne strategi. Fordelene er, at du er garanteret et antal ærlige reviews, som bliver verificeret af Amazon. Det kan være med til at sende dit produkt godt afsted på platformen. På den anden side er ulemperne, at der ikke er garanti for postive anmeldelser. Derudover er der en økonomisk omkostning ved at være med, hvor pengene i nogle tilfælde kan være bedre givet ud på ads.

Amazon Vine Program

Amazon Vine Program er et redskab, du kan gøre brug af, hvis du er vendor og gerne vil have flere produktanmeldelser. Dette program har dog i højere grad til formål at give noget ekstra til Amazons mest pålidelige og engagerede kunder.

Deltagerne i Amazon Vine er særligt udvalgt på baggrund af deres engagement på platformen. De bliver hovedsageligt valgt, fordi andre kunder har fundet deres anmeldelser hjælpsomme. Kunder, der gentagende gange skriver hjælpsomme anmeldelser og udviser en form for ekspertise, er mest tilbøjelige til at blive udvalgt. Amazon har desuden stramme kriterier for, hvilke produkter der kan deltage i programmet. Og det er naturligvis ikke gratis. Det koster i omegnen af $1500 for hvert ASIN, du vil have med. Der er dog forskellige former for ’enrollment’, og derfor kan priserne variere. Dertil kommer produktets værdi og diverse udgifter for packing og shipping.

Hvis du vil læse mere om de forskellige kriterier og processen bag, kan du klikke her.

Igen er fordelene, at du har mulighed for at samle anmeldelser fra brugere, som Amazon allerede har vurderet til at være troværdige. Anmeldelserne er vigtige for din placering og derfor også for dit salg. Til gengæld er der en omkostning forbundet med det, og du skal som vendor leve op til en række krav.

Men husk altid, at hvis du vil betale folk for at anmelde dine produkter, skal du altid gå igennem de lovlige kanaler. At gøre det udenom Amazon kan få store konsekvenser, hvis det bliver opdaget af Amazon.

Har du nogle spørgsmål til blogindlægget? Du er meget velkommen til at skrive en besked til os i kommentarfeltet. Er der noget specifikt om Amazon, du gerne vil læse mere om i et blogindlæg, må du også meget gerne sende os en besked.

Hvis du vil vide mere om, hvad vi kan gøre for dig og din forretning på Amazon, kan du ringe på 78791146 eller skrive en mail til soren@be-ahead.dk.