Buy Box - Fokuspunkt #1 hvis du vil opnå succes på Amazon

Når du starter ud på Amazon og begynder at gøre dig bekendt med platformen, vil et af de første begreber du støder på være ”Buy Box” og at ”vinde Buy Box”. Kort sagt er Buy Box den hvide kasse som man ser ude til højre, når du klikker ind på et produkt. Den hvide boks består helt simpelt af et par knapper, hvor du som køber har mulighed for at lægge varen i din kurv eller gå direkte til betaling. Den kvikke læser vil også opdage at der er et link med navnet ”X new from £XX”. Linket åbner en ny side, hvor vi kan se udbyderne af denne vare i den pågældende størrelse. Men hvem køber man så varen af, når man trykker ”add to basket”? Det er her vigtigheden af at vinde Buy Box bliver åbenlyst. Får hvordan sikrer man sig at køberen vælger dig som sælger, når de lægger varen i kurven? I virkeligheden er det ikke køberen der vælger, men Amazons algoritmer, der bestemmer om salget går til dig eller din konkurrent, når kunden trykker køb.

Den der vinder Buy Box er den sælger, der har de bedste ”seller metrics”.

Så hvordan optimerer man sine seller metrics, så kunderne vælger netop dig, når du køber et produkt? Amazon rangerer sælgere efter en længere række faktorer, men de mest centrale er

  • Fulfillment Method
  • Landed Price
  • Shipping Time
  • Order Defect Rate

Fulfillment Method

Hvordan du sender dine produkter til dine forbrugere er en af de mest betydningsfulde faktorer for at kunne vinde Buy Box. Generelt findes der tre måder at sælge på Amazon; Fulfillment by Amazon (FBA), Fulfillment by Merchant (FBM) og Vendor Central (VC). Sælgere der gør brug af FBA vil være bedre stillet til at vinde Buy Box end de to andre salgsmetoder.

Landed Price

En faktor der siger sig selv. Sælgeren med den laveste samlede pris (salgsspris + levering) vil alt andet lige have en den største chance for at vinde Buy Box. Det er dog vigtigt at nævne, at prisen ikke er alt, da sælgere stadig kan tabe Buy Box til konkurrenter på baggrund af andre parametre.

Shipping Time

Leveringstiden er ligeledes en essentiel faktor, der afgør om du vinder eller taber Buy Box. For at have den bedste chance for at vinde Buy Box skal du kunne levere varen inden for max 2 dage til dine kunder. Ved at gøre brug af FBA sikrer du dig dette.

Order Defect Rate

Order Defect Rate er et nøgletal som beregnes ud fra din negative feedback rate + din A-to-Z Claim Rate + Chargeback Rate. Den bedste måde at vinde Buy Box er at have en ODR på 0%, men man bør generelt bestræbe sig på at holde den under 1%.

Der findes mange flere faktorer i Amazons salgsalgoritme end de fire ovenstående, som har indflydelse på dit salg, men det essentielle at lære at fortolke og kunne udnytte algoritmen for at kunne opnå succes på Amazon. Hos be-ahead har vi 7 års erfaring med optimere salg og sikre at du vinder Buy Box. Hvis du ønsker at vide mere skal du ikke tøve med at kontakte os.